Mio min Mio

  • Titel: Mio min Mio

  • Författare: Astrid Lindgren

  • Vem/eller vilka handlar boken om? Boken handlar om Mio och Benka och Jum-Jum och Mios pappa och riddare Kato.

  • Vad händer i boken? Mio har några låtsas föräldrar som inte gillar barn. En gång så skulle Mio gå till parken och då så såg han en glasflaska och då såg han en ande i flaskan och så släppte han ut anden ur flaskan och då fick han en önskning. Det var att han kom till sin pappa och då kom han dit. det var i landet i fjärran. Hans pappa var kung i det landet det låg inte på jorden. sen efter några dagar så skulle han strida mot riddar Kato. De var tvungna att gå till en smed  så att de fick ett svärd. Sen  behövde de klättra upp i borgen. Då blev de fångna i ett rum. De var nära att dö av svält. men då kom några fåglar med ett svärd som Kato hade slängt i vattnet det kunde skära genom sten. Då tog Mio svärdet och skar genom dörren. Jum-Jum han stannade kvar i fängelset. Mio gick till Kato och dödade han då blev alla fångar glada.

    Boken var spännande för att Mio stred mot Kato.

    Jag ger boken 4 diamanter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *