Födelsedagsmysteriet

* Titel: Födelsedagsmysteriet

* Författare: Martin Widmark och Helena Willis.

* Vem/eller vilka handlar boken om? Maja, Lasse, Polismästaren, Anita Fatima, Renat Gloss, Leopod.

* Vad händer i boken? En kille som heter Muhammed Karat som fyller 50 år hans fru Barbro ger honom en present en tävling den som bakar den godaste tårtan vinner 8.000 kr. När Muhammed och Barbro gifte sig fick Barbro ett diamanthalsband det halsbandet försvinner men vem var tjuven. Var en av sockerbagarna! Lasse och Maja hittar diamanthalsbandet i hans tårta.

* Berätta om något du tyckte var bra, spännande, rolig, sorgligt mm.. Det som var så bra att inte Anita Fatima var tjuven. Det som var spännande var att tjuven hade gömt halsbandet i sin tårta! Det som var roligt var att ingen upptäckte att det va  som tjuvade diamanthalsbandet. Det som var sorgligt var att Barbro blev lurad av en sockerbagare.

Mycket bra, jag läser gärna boken igen.

Betyg ***** fem diamanter.

Av Fatimah.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *