INNAN DU LÄSER

Kapitel 23 ”Kanske datorer och en massa spel” ur ”Nyckeln till skatten” (Wänblad), 2012, Natur & Kultur). 

Innan läsning

Tänk på vad du redan vet

Vi vet att nyckeln fanns under det röda skynket och det var Sigges och Teddys sista dag på museet. Nyckeln var gjord av guld. Det var som en magisk nyckel, för att från början var det rost runt den men utan att den har tappat formen. Vi vet att polisen försöker hitta juveltjuvarna.

Försök att  föreställa dig vad texten kommer att handla om

Vi tror att Sigge och Teddy kommer att köpa en massa datorer och spel för hittelönen dem ska få av Cesars mamma.  Vi tror att polisen har tagit fast juveltjuvarna. Cesars Morfar, Asta, Bea och Cesar kanske kommer att dela på nyckeln. Asta och Cesar  kanske kommer att följa med Bea till Stockholm. Cesars morfar kommer nog att prata med Asta om nyckeln.

Fundera över varför du ska läsa den här texten.

Man vill veta vad som kommer att hända i slutet av boken och det hjälper våran läsförståelse. Snart är boken slut och och vill vi hänga med i vartenda kapitel.

Av: Isac och Marcus 4C

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *