Innan läsning kap 23 kanske datorer och en massa spel

Tänk på vad du redan vet.

Vi vet att de var i museet i kap 22.  De var där för att museet skulle inviga Ingjalds skatt. Deras klass var är först för de var de sista som fick se den tom. Det var ett röd skynke över montern som Sigge och Teddy var bredvid och drog av det. Sedan sa Börje att Asta,Bea och Cesar skulle komma fram till han för att de skulle få en T-shirt ,en biljett till VIP klubben och fritt inträde resten av livet. Sen gick de till skolan och avslutade skattjakten. När de hittade choklad pengarna kom rektorn och sa att de skräpade ned. Sedan sa Sam att hon skulle ta en för det gör henne på bättre humör.

Försök att föreställa dig vad texten kommer handla om.

Vi tror att Asta tänker på gamla damen och ansjovisburken sedan tänker hon på den magiska kulan som hon fick av den gamla dammen. Vi tror också att juveltjuvarna som rånade Gavinis guld blev tagna av polisen som en fälla med hjälp av allmänheten. Vi tror också att Asta träffar Cesars morfar som har varit och handlat.

Fundera varför du ska läsa den här texten.

Vi har nästan läst klart boken och vill läsa klart den för det är spännande. Vi vill läsa den här texten för om det kommer en till bok skulle det vara spännande om den också handlade om nyckeln.

 

2 reaktioner på ”Innan läsning kap 23 kanske datorer och en massa spel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *