Sniglar

Sniglar Fakta

Klicka för stor bild

Klassifikation: Sniglar är ett blötdjur och är släkt med musslor och bläckfiskar, de är också ett blötdjur. Sniglar lever på land, i sötvatten och i havet. det finns över hundra olika sorters sniglar i Sverige. De flesta sniglar har ett skal som är format som en spiral. Men det finns också sniglar som inte har något skal. Skalet är gjort av kalk.

Förekomst: Sniglarna lever oftast i trädgårdar, skogar och fält. Nästan överallt i trädgårdar och parker lever en snigel.

Föda: Sniglar äter grönsaker, blad, växter och ibland även lite frukt.

Kännetecken: De flesta sniglar har ett skal, men det finns också sniglar utan skal.

Livscykel: Landsniglarnas ägg är stora. Äggen läggs på fuktiga ställen eller grävs ner i jorden. Ut ur äggen kommer det små sniglar. Sniglarna i havet lägger äggen i klumpar. Ut ur äggen kommer små snigel-larver. Sniglar i sjöar och dammar sätter fast sina ägg på stenar och vattenväxter.

Övrigt: När man vaknar upp tidigt på morgonen kan du se att en snigel har gnagt på bladen i din trädgård, mark eller på din bondgård.

Av:Malin 4c

3 reaktioner på ”Sniglar

  1. Bra text den var jete bra faktatexten var jete interesant men dom som inte har en teregod du skulle kanske skreva ex. i skogen på bondgårdar

  2. Bra text den var jete bra faktatexten var jete interesant men dom som inte har en teregod du skulle kanske skreva ex. i skogen på bondgårdar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *