FAKTA OM HARAR

Klassifikation

Harar tillhör familjen kanin.

Förekomst

Harar finns på ängar, fält och i skogen m.m.

Kännetecken

Man kan se att haren inte är en kanin för att harens öron är större än kaninens öron. Harens ögon är större än kaninens ögon. Den har långa bakben och korta framben.

Föda

Harar äter gräs, klöver och maskrosor på sommaren. Dom äter också säd, morötter och växter dom hittar det på fält och ängar. På vintern så gnager hararna på kvistar och bark från träd och buskar. Dom kan också äta kål och andra växter.

Livscykel

Senare  på året medan det  är vinter då möts hanarna och honorna. Dom river med tassarna och river av hårtoffsar av varandra. När en hane och en hona hittar varandra så parar dom sig. Harana gömmer sina ungar under jorden. Harungarna kan dö tidigt för att rävar och fåglar kan fånga dom och sen äta upp dom.Dom kan också dö när dom föds.

Övrigt

Harar kan inte gå dom skuttar och dom är snabba. Man kan inte ha en hare som husdjur.Hare

En reaktion på ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *