Vargen och Fåren!

En gång en vacker sommardag var det en varg som gick förbi en äng. Då fick han syn på 3 får. Ett litet ett mellanstort och ett STORT.         – De där fåren vill jag ha. Jag börjar med det STORA, Mumlade Vargen för sig själv.                 – Du kommer ångra det, pep det STORA fåret som hade hört vad vargen sa.                               – Det är inget du kan göra någonting åt du ser så god ut!, skrattade Vargen. Vargen slukade de STORA fåret. Det STORA fåret hade rätt. Vargen ångrade att han ätit upp fåret. Vargens mun var fylld av ull. Det stora fåret var inte så stort som det såg ut. Det mesta av fåret var ull.Sanningen var den att det var det minsta fåret som var störst. Och nu hade Vargen tappat Matlusten.                                                               – Rätt åt dig, skrattade de lilla och mellanstora fåret.                                                                                                                                          – Jag ska aldrig äta får igen, Mumlade Vargen och gick in i skogen.

Allt är inte så det ser ut att vara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *