Ankan och Biet

En varm eftermiddag i mitten av juli var en ensam anka ute och gick. Det var länge sedan ankan var ute och tog lite frisk luft för att han var upptagen med att plugga i sitt rum. Ankan gick i 5:an på flygskolan. Men ankan kunde inte flyga så bra. När han var ute och gick så gick han in i ett bi.

– Hejsan! sa Ankan förvånat.

–  Tjena! Vi går väl i samma skola, för att jag känner igen dig, surrade Biet.

– Det gör vi! Så vad gör du här? sa Ankan fundersamt.

– Jag var här för att suga mig åt lite nektar, mumlade Biet.

– Kul, nu måste jag gå hem och äta mat skrattade Ankan.

Det blev Ankans favorit mat, vilket var fisk. Bara om jag kunde flyga lika bra som Biet, tänkte Ankan. Jag kan kanske fråga han om han kan lära mig flyga för att han är ju jätte duktig på det. Nästa dag kom Ankan förberedd för att för att fråga biet. Ankan klädde på sig en flygkostym med en skinnjacka, glasögon och en hatt. Då sprang han så snabbt han kunde till skolan.

-Hej Biet, flåsade Ankan.

-Hej, hälsade biet.

-Får jag fråga dig en sak? fråga Ankan.

-Självklart, utbrast Biet.

-Skulle du kunna lära mig att flyga. För att jag vill veta hur det känns att flyga, bad Ankan.

-Det kan jag. Vi ses tidigt imorgon vid gungorna i parken, sa Biet lite strängt.

Yess, tänkte Ankan. Jag kommer att bli den första Ankan i världen som kan flyga. Sedan slog Ankan upp sin dator och kollade upp tips på internet hur man kunde flyga. Nästa morgon så träffade han Biet i parken. Då sa Biet att de skulle testa att hoppa från gungan sen försöka flyga.

-Kom igen nu Ankan, Skrek Biet.

-Det är lite högt, kvackade Ankan.

-Du klara det! skrek Biet.

Till sist så började Ankan flyga så högt så att han började skratta och han blev så glad. 

 

Den som kämpar ser resultat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *