Ugglan och åsnan

Det var en gång en åsna som blev mobbad av de andra djuren i djungel. Fast en dag kom ugglan och försökte hjälpa åsnan.

–  Varför är ni så elaka mot honom, skriker ugglan argt.

– För att åsnan är dum och minns du att han kunde inte räkna ut   432+66 =498 på en sekund , svarade  lejonet.

–  Fast alla är lika mycket värda och jag tycker att åsnan är smart därför att han har ett bra jobb, skriker ugglan.

Men om man har ett bra jobb kan man vara dum ändå och du vet inte vilken jobb han har, sa lejonet argt.

– Och du vet inte vilken jobb  han har heller, utbrast ugglan.

– Men du är det smartaste djuret i djungeln och du vet att åsnan är dum och det sa du själv minns du när du gick i high school då sa du att åsnan var dum, röt lejonet.

–  Men du får inte mobba åsnan och jag ångra mig , utbrast ugglan argt.

–  Och vad har du med det att göra, röt lejonet.

– Sluta mobba åsnan och jag ångra mig att jag sa det, skrek ugglan

Ugglan gick hem till åsnan och när han var där sa han:

– Mår du bra åsnan, viskade ugglan.

–  Nej! Jag blir mobbad varje dag bara för de tycker att jag är dum, grät åsnan.

– Men jag tror att jag har en plan vi ses i morgon, viskade ugglan.

När ugglan var på väg hem sa han så här till sig själv:

– Han gillar när jag viskar då bruka han lugna ner sig   när han är ledsen, viskade ugglan till sig själv.

Ugglan viskade till sig så att igen hör att han prata med sig själv då tror han att de kommer att tycka att han är galen.Ugglan tänkte göra en tävling där åsnan vinner! Ugglan tycker att det var  en jättebra ide. Ugglan ska hem nu eftersom det är redan natt. När han är hemma börjar han sova. Nästa dag ringer han alla djur i djungel och säger att det ska bli en tävling mellan han och åsnan. Sedan berättar han alla detaljer om tävlingen. Därefter fixar de allt för tävlingen.

–  Tävlingen går så här att  de ska bära en träd den som kommer först till linjen vinner! Allt är giltig, skriker tigern så att alla hör.

 Snart börjar tävlingen de har 10 minuter på sig att bygga något. Åsnan ska bära träden för att han han fick inte någon annan ide.Ugglan ska bygga  en stor trä bil och träden ska vara inne i bilen. Tävlingen börjar nu. Åsnan är snabbt fast han tror inte att han kommer att vinna för att han är inte snabbare än en trä bil. När tävlingen började sprang åsnan så snabbt som möjligt fast bilen kommer i kapp. Slutligen puta bilen åsnan så att åsnan vinner! Till sist blev åsnan aldrig mobbad igen. Efter tävlingen fråga ugglan så här:

– Vilken jobb har du?, frågar ugglan.

– Jag äger apple och jag får 1 million kr per månad men du får säkert mer än mig,sa åsna stolt att han har ett jobb.

– Jag är en arkelog och får 300 tusen kr per månad och du är mycket smartare än mig, sa ugglan glad.

Jag jobbar

 Man kan alltid hjälpa någon som blir mobbat.

DSC08326.JPGav: Igor

En reaktion på ”Ugglan och åsnan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *